На Закарпатті виноградарський сезон 2021 року кращий за торішній

17 жовтня 2021 201 0
Білий виноград
Білий виноград

Виноградарський сезон 2021 року на Закарпатті став кращим за торішній, через вищу якість технічних сортів. Про це розповів директор з виноградарства виноробні Закарпаття «Шато Чизай» Геннадій Вачиля, повідомляє Укрінформ.

«Виноградарський сезон 2021 року в регіоні є кращим, хоча за обсягами врожай винограду менший, ніж у попередні 2 роки. Особливо добре набрав кондиції виноград білих сортів, з яких створюють характерні для Закарпаття ароматні сухі вина», — розповів винороб. 

З його слів, цього року сорт винограду Трамінер встиг набрати високу цукристість на рівні 25,4%, яка дає змогу створити відому марку вина.

«Троянду Карпат» на Закарпатті роблять не щороку, востаннє це вино випускали в 2017 р. Для нього потрібно щонайменше 24% цукру. Минулоріч цукристість Трамінеру не дозволила зробити десертне вино, тому виноград повністю використали для сухого та ігристого легкого напівсолодкого вина «Карпатський Сект». А цього року особливі умови, тому марочне вино буде», — повідомив Геннадій Вачиля.

Читайте також: Врожай винограду на Одещині вшестеро гірший очікуваного

Виконано за допомогою Disqus