На Вінниччині цукрозавод не може розпочати роботу через арешт

13 жовтня 2021 321 0
На Вінниччині цукрозавод не може розпочати роботу через арешт
Kurkul.com

На Вінниччині 5 цукрозаводів розпочали сезон переробки цукрових буряків. Проте ТОВ «Іллінецький цукровий завод» не може розпочати роботу. Повідомляє golos.com.ua.

«Офіційних пояснень причин простою посадовці не називають. Не було про це інформації на сайті обласної влади», — йдеться у повідомленні.

Проте автору публікації вдалося дізнатися з власних джерел, що на кагатні поля заводу доставили на переробку частину сировини, підприємство вирощує її на орендованих землях. Однак розпочати переробку не вдалося.

Як зазначається, цукроварам не вдалося отримати банківський кредит для плати за природний газ.

«Причина — у непростій ситуації, що склалася на заводі ще торік. Після завершення виробничого сезону завод зіткнувся з намаганням рейдерського захоплення підприємства і виробленого цукру. Адміністрація звернулася із заявами у поліцію, прокуратуру. Було порушено кримінальне провадження», — пояснюється у матеріалі.

Досудове розслідування триває дотепер.

«Кримінальне провадження відкрито за статтею 206 Кримінального кодексу України «Протидія законній господарській діяльності». У рамках розслідування накладено арешт на майно підприємства», — повідомив прес-офіцер обласної поліції Вадим Кобзар.

Згідно з інформацією, Іллінецький цукрозавод уже зазнав значних втрат.

Нагадаємо, станом на 11 жовтня в Україні виготовлено 345,6 тис. т цукру та перероблено 2,67 млн т цукрових буряків

Виконано за допомогою Disqus