Сепарація насіння дозволяє збільшити врожай зернових на 40%

14 жовтня 2021 1226 0
Насіння
Kurkul.comНасіння

Науковими експериментами доведено, що внаслідок сортування на сепараторах САД насіння можна отримати збільшення врожаю зернових на 35-40%. Про це розповіла співзасновниця заводу «Аеромех» Ірина Чорнобай в матеріалі «Міні-лінія «Аеромех» чистить, калібрує і протруює насіння на одній платформі» на Kurkul.com.

«Сортування зерна за питомою вагою відбувається внаслідок високочастотного сканування струменями генератора. Потоки налаштовані таким чином, що питомо-важке насіння «проскакує» всі струмені, а питомо-легке «захоплюється» струменем відповідної питомої ваги. Тобто зерно розподіляється за щільністю по 9 струменях різної потужності та спрямованості у загальному потоці», — розповіла експертка.

До речі, обмежень по культурах, зерно яких можливо якісно очистити технологією САД, немає. Натомість апарат надає змогу додатково сортувати будь-який сипучий матеріал.

«Якщо зерно дуже брудне, можливо, є необхідність пропустити його повторно через сепаратор. Проте, останнім часом у фермерів добре налаштовані комбайни, і матеріал очищається за один раз», — повідомила Ірина Чорнобай. 

Читай також: На Вінниччині запрацював новий елеватор потужністю 40 тисяч тонн

Виконано за допомогою Disqus