На Вінниччині запрацював новий елеватор потужністю 40 тисяч тонн

12 жовтня 2021 247 0
На Вінниччині запрацював новий елеватор потужністю 40 тисяч тонн
«Летичів Агро»

В м.Бар на Вінниччині сьогодні урочисто відкрили маршрутний елеватор «Летичів Агро»(MVA Бар). Потужність одночасного зберігання підприємства становить 40 тис. т. Повідомляє Elevatorist.com.

«Наші поля знаходяться в Літинському та Летичівському районах, тому ми шукали місце, де може бути вузлова ж/д станція. Серед двох основних претендентів на будівництво був місто Хмільник та місто Бар. Відповідно, і обирали з цих двох міст, але в зв'язку з тим, що в Хмільнику вже є п'ять елеваторів, ми вирішили, що нам зайва конкуренція не потрібна, і вибрали місто Бар», — розповів власник і директор компанії «Пі Консалт», керуючий партнер MVA Group Костянтин Півень.

Він повідомив, що зерносховище побудували на території колишнього цукрового заводу трохи менше, ніж за рік.

«Ми почали будувати елеватор у вересні минулого року, а в експлуатацію ввели в серпні. В підприємство інвестували понад $10 млн. Намагалися його зробити максимально компактним і максимально гнучким з точки зору технологій», — зазначив Костянтин Півень.

На елеваторі «Летичів Агро» (MVA Бар) вже почали приймання як власного зерна, так і поклажедавців. Після запуску на підприємстві взяли майже 10 тис. т, в т.ч. пшеницю, ріпак і соняшник. Найближчими днями почнеться активний прийом кукурудзи нового врожаю. У сезоні 2021/22 на елеваторі планують зробити три оберти: один за рахунок власного зерна компанії і ще два у співпраці з клієнтами.

На елеваторі є дві точки автоприймання зерна, один вузол автозавантаження. На залізницю зерно вантажать поки за допомогою потужностей партнерів, але після завершення реконструкції ж/д шляхів «Летичів Агро» стане маршрутним елеватором. Також на елеваторі є сертифікована лабораторія.

Довідково: Транспортне устаткування та силоси для зерносховища поставила канадська компанія Ag Growth International (AGI). Також на підприємстві встановлені оперативні силоси виробництва KMZ Industries. Ємності для зберігання представлені 8 силосами по 5 тис. т кожен. Хопери — по 1 тис. М3. Також на підприємстві є дві французькі сушарки Law та очисне устаткування українського виробника «ОЛІС» потужністю 100 т/год і 200 т/год відповідно.

Автомобілерозвантажувачі на підприємство поставила компанія «Елеваторпромсервіс».

Виконано за допомогою Disqus