На Тернопільщині фермер судиться за 120 га орендованих сільгоспземель

21 жовтня 2021 743 0
Земля
Земля

На Тернопільщині фермер подав в суд на Білобожницьку громаду. Він стверджує що пролонгував договір оренди на майже 120 га землі на території громади, а голова ТГ та Держгеокадастр заперечують цьому факту. Повідомляє Суспільне

Як відомо, з 2013 р. фермер Мирослав Чир орендував в с. Полівцях 120 га землі. Коли закінчувався термін договору оренди, він звернувся в Держгеокадастр з проханням пролонгації.

«Ще 28 вересня я написав заяву на продовження договору. В законі про оренду землі чітко записано, що якщо за 30 днів написав орендар заяву, а орендодавець нічого не відповів, значить договір продовжується на тих самих умовах», — розповів фермер. 

Проте в обласному управлінні Держгеокадастру розповіли, що відповідь була підготовлена і надіслана фермерові 23 жовтня 2020 р. Там йшлося, що з огляду на технічні причини управління не могло прийняти позитивне рішення стосовно клопотання фермера.

«Більше він не звертався Держгеокадастр. В будь-якому випадку нова додаткова угода підлягала реєстрації, тобто треба було укласти з нами додаткову угоду про продовження терміну дії оренди, тому що, можливо, змінились умови договору оренди, збільшилась орендна плата за землю, вимоги могли змінитись і він мав би звернутись чи до нас, чи до органів місцевого самоврядування», — повідомили в відомстві.

Не дивлячись на це, фермер буде відстоювати своє право на оренду земельної ділянки у суді.

Читайте також: КСУ сьогодні розглядатиме справу щодо земельної реформи

Виконано за допомогою Disqus