КСУ сьогодні розглядатиме справу щодо земельної реформи

21 жовтня 2021 313 0
КСУ сьогодні розглядатиме справу щодо земельної реформи
Kurkul.com

Конституційний суд змінив порядок денний, включивши у розгляд справу щодо земельної реформи. Про це пише Zemelka.ua, з посиланням на повідомлення представниці Верховної Ради в КС Ольги Совгирі.

«Сьогодні Конституційний Суд змінив раніше оприлюднений порядок денний на цей тиждень і включив до нього справу за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень першого речення частини першої статті 13, частини першої статті 14 Конституції України (одна зі справ, яка стосується т.зв. «земельної реформи»)», — написала вона.

Та нагадала, що чинний Закон «Про Конституційний Суд України» фактично взагалі не регулює спосіб формування порядку денного, що дає можливість включати справи до порядку денного навіть безпосередньо перед їх розглядом.

«Такі непрозорі дії Конституційного Суду щодо формування порядку денного і розгляду справ вкотре підтверджують потребу у реформуванні законодавства, яке регулює порядок розгляду справ Конституційним Судом», — додала Ольга Совгиря.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus