Вирощувати гарбуз вигідніше, ніж соняшник

1 листопада 2021 783 0
Гарбуз
Гарбуз

Вирощування гарбуза приносить немалий прибуток для фермерів. До того ж це універсальна культура, оскільки підходить, як попередник, для подальшого культивування різних сортів. Про це розповів засновник компанії «Чистий Продукт» Сергій Паращенко, повідомляє Latifundist.com.

«Гарбуз залишає за собою багато органіки в будь-якому випадку, тому після нього легко вирощувати. До того ж він легкий в реалізації. Ми перебиваємо насіння або його забираємо. Друге, ми збираємо готові плоди та продаємо як фреш у торгові мережі. Це стосується продовольчого гарбуза», —  зазначив засновник компанії.

Зі слів фермера, його підприємство реалізовує продукцію в ціновому діапазоні від 5-6 до 12-15 грн/кг та отримує з цього прибуток в 60-70 тис. грн на 1 га.

«Процес вирощування гарбуза наполовину дешевший, ніж соняшника, для якого потрібні серйозні гербіциди. Гарбуз програє витратною на сільгосптехніку при зборі в порівнянні зі стандартними культурами. Але зрештою витратна частина вирівнюється», — розповів Сергій Паращенко.

Читайте також: За рік в Україні подешевшав тільки один овоч з борщового набору

 

Виконано за допомогою Disqus