На кадастровій карті з’явилась інформація щодо розпаювання земель

17 листопада 2021 219 0
На кадастровій карті з’явилась інформація щодо розпаювання земель
Держгеокадастр

На Публічній кадастровій карті з’явився новий інформаційний шар «Інформація щодо розпаювання земель», що містить дані про окремі колективні сільськогосподарські підприємства. Повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

Також на порталі метаданих можна завантажити проєктів землеустрою, на основі яких були виділені земельні паї працівникам колишніх колективних господарств.

На сьогодні портал метаданих містить 43 225 прив’язаних до місцевості та відповідно трансформованих цифрових растрових зображень планів приватизації щодо 6 499 колективних сільськогосподарських підприємств.

Читайте також: В Україні пропонують змінити алгоритм розрахунку оціночної вартості 1 га с/г земель

«Публікація гео-прив’язаних проєктів землеустрою, на основі яких були виділені земельні паї, дозволить отримати інформацію про результати приватизації та розташування земельних ділянок навіть стосовно тих земель, які не були зареєстровані у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав»,  — розповіли в Держгеокадастрі.

Завдяки цьому фермерські господарства та сільськогосподарські підприємства отримають  додаткові дані (первинну документацію із землеустрою) для здійснення кращого управління своїм банком земельних ресурсів.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей справляння земельного податку та орендної плати за земельні ділянки, які перебувають постійному користуванні» №6291, яким пропонують не враховувати орендну плату за ділянки комунальної та держвласності складовою частиною плати за землю.

Виконано за допомогою Disqus