Названо переваги зерносушарок на альтернативних видах палива

29 листопада 2021 205 0
Названо переваги зерносушарок на альтернативних видах палива

Через рекордне здорожчання газу все більше фермерів почали встановлювати на зерносушарках теплогенератори на альтернативних видах палива. Про це розповів фахівець елеваторної справи, регіональний представник KMZ Industries Руслан Демчук у матеріалі «Дорожня карта будівництва фермерського елеватора з нуля» на Kurkul.com.  

За словами експерта, ті з клієнтів KMZ Industries, хто минулого сезону встановив теплогенератор на пелетах, у цьому році відзначали економію у два з половиною рази у порівнянні з природним газом.

«Наразі нові контракти на зерносушарки для фермерів оговорюються тільки на теплогенераторі: зазвичай на пелеті соняшника або на щепі», — розповів Руслан Демчук.

Він зазначив, що інвестиції в теплогенератор, що працює на альтернативних видах палива, мінімальні.

«Для фермерських сушарок із продуктивністю 200–500 тонн на добу теплогенератор із повною автоматизацією та системами захисту від перегріву буде коштувати приблизно 80% вартості зерносушарки. До вибору теплогенератора потрібно підходити вкрай прискіпливо. Часто буває, що в гонитві за економією виробники завищують показник потужності, що в результаті призводить до зменшення продуктивності зерносушарки», — пояснив фахівець.

Він додав, що сучасні теплогенератори можуть слугувати повноцінним джерелом тепла, не погіршуючи ефективність зерносушарки. А от саму сушарку доведеться чистити від пилу частіше, оскільки ризик загоряння на теплогенераторах без теплообмінників у рази вищий, ніж на природному газу.

«Усього в Україні встановлено 22 зерносушарки на теплогенераторах, що були виготовлені компанією KMZ Industries. Здебільшого це теплогенератори на пелеті соняшнику. Також є одна зерносушарка із теплогенератором на щепі», — підсумував Руслан Демчук.

Читати за темою: Експерт розповів, коли краще продавати кукурудзу на внутрішній ринок


Нагадаємо, дізнатись усі нюанси технології вирощування, внесення добрив, зберігання та продажу кукурудзи можна замовивши курс «Цариця полів»

В рамках навчання учасники отримають 8 практичних занять, виїзди на господарства з практиками та спікерами курсу, що допоможе аграріям вийти на новий рівень у вирощування найголовнішої експортної агрокультури України.

Переходьте за посиланням та реєструйтеся вже зараз.

Виконано за допомогою Disqus