Експерт розповів, коли краще продавати кукурудзу на внутрішній ринок

29 листопада 2021 2163 0
Кукурудза
Кукурудза

Ціни на кукурудзу на внутрішньому ринку часто зростають в другій половині сезону, тому зберігання кукурудзи до кінця сезону може забезпечити фермерам вигідні продажі. Про це йдеться в матеріалі «Глобальна кукурудза: тримати чи продавати царицю полів» на Elevatorist.com.

У внутрішнього споживача не завжди вистачає фінансування або потужностей для зберігання, щоб тримати кукурудзу до самого кінця сезону. І він повинен повертатись на ринок кожного місяця або кожного кварталу. У другій половині сезону більша частина кукурудзи вже експортована, елеватори мають набагато менше запасів. Тому внутрішній споживач готовий сплачувати більше.

«Зберігання кукурудзи до кінця сезону, скоріш за все, забезпечить кращу локальну ціну, ніж експортні ринки, на момент, коли ви будете продавати ваш товар. Але ми повинні пам‘ятати, що якщо глобальні ціни у той момент зменшились, то ця внутрішня премія до портової ціни може і не покрити ваші витрати на зберігання, в порівнянні з ціною початку сезону», — пояснив  директор«Луї Дрейфус Компані Україна»Олександр Карпенко.

Якщо хочете освоїти розрахунок оптимального обсягу та ціни продажу кукурудзи долучайтесь до нового курсу для фермерів «Цариця полів». За детальною інформацією переходьте за посиланням та реєструйтесь.

Читайте також: Фермер поділився результатами вирощування посухостійкої кукурудзи з різним ФАО

Виконано за допомогою Disqus