Названо земельні ділянки, які підпали під ускладнені процедури відчуження

2 грудня 2021 211 0
Земельні ділянки
Kurkul.comЗемельні ділянки

В Україні процедура укладення угод купівлі-продажу земельних ділянок для садівництва й городництва значно ускладнилася. За законом ці ділянки належать до земель с/г призначення, відповідно підпали під ускладнені процедури відчуження. Повідомляє видання «Закон і Бізнес».  

«Раніше ділянки, що призначалися під садівництво й городництво можна було оформити за 1—2 дні. Натомість і для нотаріусів, і для тих, хто хотів би відчужити, законодавство створив цілий ряд перепон і додаткових перевірок», — прокоментувала ситуацію голова відділення АПУ в Івано-Франківській обл. Оксана Кобрин. 

Тому правники чекають на прийняття законопроєкту №6199, який передбачає, що ділянки категорії ОСГ та під садівництво виключать зі списку особливих умов і перевірок, і придбати такі землі буде простіше.

«Насправді зараз щодо земель товарного сільгоспвиробництва укладається дуже мало угод. А якщо це й відбувається, то з уникненням усієї процедури переважного права, коли орендар викуповує ділянку. Тобто якщо продавати землю не орендарю, пройти дані процедури на практиці повністю неможливо», — наголосила юристка. 

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus