В Україні пропонують дозволити примусово вилучати земельні ділянки для будівництва доріг

15 грудня 2021 713 0
В Україні пропонують дозволити примусово вилучати земельні ділянки для будівництва доріг

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував дозволити примусово вилучати земельні ділянки у власників у разі необхідності їх використання для будівництва автомобільних шляхів загального користування державного значення та інших пов’язаних з ними об’єктів дорожньої інфраструктури. Повідомляє AgroPoIit.com.

Так, у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт 6422 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо у сфері відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності». 

Читайте також: На онлайн-аукціонах 70% лотів — землі сільгосппризначення

Згідно із пояснювальною запискою до документа, він має за мету прискорення процедури відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності, в тому для будівництва автомобільних доріг загального користування державного значення, мостів, естакад та об’єктів, необхідних для їх експлуатації, в тому числі на умовах концесії або інших формах здійснення державно-приватного партнерства.

Таким чином документом скорочуються строки прийняття та оформлення рішень про викуп земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені для потреб дорожнього господарства.

Зміни також вносяться до Кодексу адміністративного судочинства України, згідно з якими Кодекс доповнюється новою статтею, відповідно до якої за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються адміністративні справи у спорах про примусове відчуження зазначених вище об’єктів для будівництва автомобільних доріг загального користування державного значення, мостів, естакад та об'єктів, необхідних для їх експлуатації, в тому числі на умовах концесії або інших формах здійснення державно-приватного партнерства.

Виконано за допомогою Disqus