Озвучено прогноз цін на добрива

16 грудня 2021 3303 0
Добрива
DepositphotosДобрива

В Україні вартість мінеральних добрив стабілізувалась. Проте вірогідність, що поточна стабілізація цін триватиме і в січні 2022 р. — мінімальна, оскільки інфляційні процеси на світовому ринку тривають. Про це розповів директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в коментарі для Latifundist.com.

«Поточна ситуація на українському ринку добрив характеризується як стабільна. Перш за все через низьку активність споживачів добрив. Основною причиною стабілізації є зниження платоспроможного попиту з боку споживачів», — повідомив експерт.

На його думку, жорсткого дефіциту добрив на ринку не буде. Однак селітра і сульфат амонію знаходяться в зоні ризику. Попит на ці добрива може перевищити пропозицію.

Також він додав, що уряди великих країн так і не застосували дієвих заходів по стримуванню зростання обсягу грошової маси на ринку. Ціна на SPOT природній газ на ринку ЕС з 15 листопада по 15 грудня зросла на 43%.

«Курс гривні до долара США закладено в бюджет 2022 р. на рівні 28,6–28,7 грн/$. Тому зберігається висока вірогідність чергового раунду зростання цін в кінці грудня 2021 р.- січні 2022 р.», — підсумував Сергій Рубан.

Читайте також: В українця на митниці вилучили заборонені в ЄС пестициди

Виконано за допомогою Disqus