Насіння української селекції пристосоване до вітчизняних погодних умов — експерт

16 грудня 2021 921 0
Насіння кукурудзи
Президент агрокорпорації «Степова» Артур РисінНасіння кукурудзи

Насіння вітчизняного виробництва адаптоване під українські погодні умови, в той час, коли імпортна селекція не враховує цього фактору. Таку думку висловив президент агрокорпорації «Степова» Артур Рисін в матеріалі «Насіннєвий бізнес з нуля, склади 100 тис. кв. м, дистрибуція та сервіс: Візитка агрокорпорації Степова» на Latifundist.com

«Наша селекція адаптована під українські реалії. Маю на увазі саме кліматичний чинник. Якщо порівняти з гібридами імпортної селекції, то вони вирощені в ідеальних умовах. А все, що вирощене в комфорті, потім погано може спрацювати у кризовій ситуації», — розповів президент агрокомпанії. 

Зокрема, в лабораторії молекулярної генетики та селекції кукурудзи «Науково-дослідного інституту Аграрного Бізнесу» розповіли, що кожного року вони випробовують 3,5 тис. гібридів на врожайність і вологовіддачу та паралельно створюють близько 3 тис. нових гібридів, які випробують 3 роки. Якщо створений гібрид гарно себе показує, його відправляють на екологічні випробування в різні кліматичні зони України.

«В  цьому сезоні спостерігався попит на гібриди кукурудзи агрокорпорації «Степова». Насіння себе зарекомендувало як у посушливий період, так і в роки з відносно великою вологістю», — зазначив Артур Рисін. 

До слова, на сьогодні до портфеля продуктів компанії входять: 2 сорти озимого та 1 сорт ярого ячменю, більш як 12 сортів пшениці та 8 гібридів кукурудзи.

Читайте також: Väderstad випускатиме техніку з модулями NEXAT

Виконано за допомогою Disqus