На Житомирщині фермер незаконно приватизував землі вартістю 74 млн грн

23 грудня 2021 3107 0
На Житомирщині фермер незаконно приватизував землі вартістю 74 млн грн

Державне бюро розслідувань викрило масштабну схему незаконної приватизації земель у Житомирській обл. за участю посадовців держорганів. Повідомляє пресслужба ДБР.

Як зазначається, оборудка завдала збитків громаді на понад 74 млн грн.

«Працівники ДБР повідомили про підозру керівнику одного з приватних підприємств. Він спільно із державними реєстраторами та посадовцями Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області незаконно заволодів понад 1,2 тис. га землі», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2019 році чоловік став засновником приватного підприємства, яке оголосило себе правонаступником одного із колгоспів, що колись володів землями на Житомирщині.

За даними відомства, на підставі державних актів щодо власності на землю цього колгоспу, які вже давно втратили чинність, фермер у 2020 р. почав оформлювати право власності на землі об’єднаної територіальної громади.

Державні реєстратори та посадовці Держгеокадастру без правових підстав зареєстрували за комерсантом комунальну землю площею більше ніж 1,2 тис. га ринковою вартістю понад 74 млн гривень.

Читайте також: Площа проданих паїв майже досягла 90 тисяч гектарів

Виконано за допомогою Disqus