На Львівщині створили комунальну молочну ферму

29 грудня 2021 2354 0
Комунальне підприємство «Тарком»
сайт Дрогобицької міської радиКомунальне підприємство «Тарком»

На Львівщині запрацювало комунальне підприємство «Тарком», яке цими днями поповнилося першим поголів’ям рогатої худоби молочних порід. Наразі на фермі 18 корів, а впродовж 2022 р. поголів’я має збільшитись до 100. Повідомили на сайті Дрогобицької міської ради.

Як стверджує міський голова Дрогобича Тарас Кучма, на господарство «Тарком» покладають чималі надії.

«Маємо на меті забезпечити нашу громаду екологічною продукцією: молоком, сиром, сметаною та м’ясом. Тож окрім корів, у планах є розведення кіз та овець», — розповів міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Для налагодження діяльності підприємства місто виділило в користування 50 га земель в с.Лішні. На них облаштують пасовища для худоби. Ще 120 га земель буде передано під вирощування кормових культур: 40 га — під багаторічні трави (заготівлю сіна та сінажу), 20 га — під кукурудзу на силос, 20 га — під зернобобові (соя, боби), 40 га — під зернові культури (на комбікорми).

Паралельно ведуться перемовини з німецькими партнерами Дрогобича, які зацікавлені в інвестуванні коштів у механізацію підприємства та облаштування в Дрогобицькій громаді мінімолочного переробного заводу.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus