Реклама

Озвучено прогноз на прибутковість молочної галузі в Україні у 2022 році

13 січня 2022 178 0
Молоко
DepositphotosМолоко

В Україні 2021 рік для молочників був найгіршим за останні 6 сезонів та одним з найменш прибуткових за всю історію галузі. Доходи молочників різко зменшились і така тенденція триватиме. Про це розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

З його слів, в Україні різко знизились прибутки молочників. В цьому сезоні молочники заробили на 14% менше, ніж у 2020 р. і настільки ж менше, як в середньому за останні 5 років до цього.

 «Очевидно, індекс умовної прибутковості виробництва молока в професійних господарствах України (УМІ) все-таки знову впаде в січні 2022 р. й криза прибутковості молочного виробництва поглибиться», — прогнозує Андрій Ярмак.

Також він зазначив, що найчастіше УМІ в січні знижується, частково тому, що падає попит. Проте середнє падіння УМІ за останні 10 років в січні становило 2%, а в останні роки в січні УМІ падав постійно, причому темпи падіння мали тенденцію до прискорення. При цьому світовий ринок молокопродуктів впевнено зростає.  

Нагадаємо нещодавно йшлося, що виробництво молока за підсумками 11 місяців 2021 року скоротилося на 5,8% — до 8,15 млн т.

Читайте також: Україна експортуватиме органіку до ЄС за новими правилами

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама
Матеріали за темою