Ціни на сульфат амонію можуть зрости ще більше — експерт

30 грудня 2021 233 0
Поле пшениці
Поле пшениці

Ціни на сульфат амонію можуть зрости ще більше, ніж прогнозовано. Таку думку висловив комерційний директор компанії Recycling Solutions Крістіан Єригін в матеріалі «Наша ціль — забезпечити український ринок якісним сульфатом амонію власного виробництва» на SuperAgronom.com.

«Сульфат амонію — це азотно-сірчане добриво з оптимальним співвідношенням сірки і азоту на рівні 21% та 24% відповідно. Воно добре засвоюється рослинами у період низького зволоження ґрунту. До того ж амонійна форма азоту, присутня у добриві, знижує непродуктивні втрати азоту після внесення у ґрунт, оскільки має довшу тривалість дії. Така особливість збільшує ефективність добрива на 25-30%», — розповів експерт. 

З його слів, великий вплив на формування ціни сульфат амонію в Україні створюють імпортери. Адже частка імпорту цього добрива з Білорусі складає половину. Проте наразі є питання щодо відносин України з Білоруссю через політичну ситуацію, яка складається. 

«На сьогодні ціна на сульфат амонію виробництва УМД становить 18500 грн/т з урахуванням ПДВ. Враховуючи поточні тенденції, гадаю, з нового року ціна виросте до 19000-19500 грн/т з ПДВ», — зазначив фахівець. 

Читайте також: LNZ Group реалізовуватиме агрохімію BASF

 

Виконано за допомогою Disqus