Білорусь далі забороняє імпорт українських сівалок

30 грудня 2021 108 0
Сівалка
Сівалка

Україна скасувала обмеження на ввіз білоруської техніки. Натомість уряд Білорусі ще на 6 місяців продовжив режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, зокрема на сільськогосподарську посівну техніку. Повідомляє Kurkul.com.

Ще 16 квітня 2021 р. Мінекономіки ініціювало запровадження мита розміром 35% від вартості на ввіз білоруського спецтранспорту. У відповідь на це у травні Білорусь ввела ліцензування на імпорт низки українських товарів, що призвело до їхнього витіснення з білоруського ринку.

На початку грудня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі скасувала своє рішення від 16 квітня 2021 р. Своєю чергою Білорусь, замість того щоб скасувати обмеження на ввіз українських товарів, ще на 6 місяців продовжила режим індивідуального ліцензування.

«З  українського боку обмеження знято, але Білорусь продовжила дію режиму індивідуального ліцензування при імпорті, пояснивши своє рішення тим, що воно ухвалене «у зв'язку із систематичним порушенням Україною принципів вільної торгівлі», — повідомили в білоруському виданні «Главпахарь».  

Відтак, українські посівні комплекси та сівалки ще щонайменше пів року буде надзвичайно складно завезти на територію Республіки Білорусь від чого постраждають виробники сільгосптехніки в Україні.

Нагадаємо нещодавно йшлося, що Україна продовжила на рік заборону на торгівлю низкою товарів з Російською Федерацією.

Читайте також: Посівний комплекс Rapid забезпечує високу точність висіву — Väderstad

Виконано за допомогою Disqus