Кукурудза додала 250 грн на тонні

13 лютого 2016 38 0
На ринку кукурудзи продовжилося зростання цін
pixabay.comНа ринку кукурудзи продовжилося зростання цін

В Україні на ринку кукурудзи продовжилося зростання цін – плюс 150-250 грн/т на умовах поставки EXW-елеватор та СРТ-порт, пише прес-служба Аграрного Союзу України.

«Після суттєвого підвищення цін минулого тижня, торгівля кукурудзою активізувалася, однак експортних партій товару залишилося мало, тому попит на кукурудзу експортної якості високий. Експортні ціни на умовах поставки FOB були схильні до зниження через падіння світових цін», — заначається у повідомленні.

Біржові котирування американської кукурудзи на Чиказькій товарній біржі знизилися на $4,5/т, оскільки у лютневому звіті МСГ США очікується зменшення експорту кукурудзи з США – на 0,5 млн т. Водночас із Аргентини очікується збільшення експорту на 2 млн т, із Бразилії – на 0,5 млн т і т.п. Оцінка експорту кукурудзи із України залишилася незмінною – 15,5 млн т.

«Наступного тижня зростання цін на кукурудзу продовжиться за умови подальшого знецінення національної валюти, однак стримуючим чинником виступатимуть світові ціни», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus