В Ізраїлі виготовили альтернативне молоко ідентичне натуральному за складом

7 січня 2022 159 0
В Ізраїлі виготовили альтернативне молоко ідентичне натуральному за складом
Kurkul.com

Ізраїльський стартап Remilk, провів черговий раунд залучення капіталу, і зібрав $120 млн у групи інвесторів. Тепер його капіталізацію оцінюють у $325 млн. Компанія займається виготовленням молочних білків за участю мікроорганізмів, а не корів, отримуючи альтернативне молоко, ідентичне за складом коров'ячому. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на The Times of Israel.

Remilk сподівається стати першою у світі компанією, що постачає на ринок справжні молочні продукти, з виробництва яких повністю виключено корів. Авів Вольф, один із засновників стартапу, упевнений, що тварини мають залишитись у минулому. 

Технологія, розроблена колишнім офіцером ЦАХАЛу Вольфом та його науковим партнером Орі Кохаві, дозволяє виробляти молочні білки, «хімічно ідентичні» тим, що містяться в коров'ячому молоці.

«Кінцевий продукт повністю схожий на справжнє молоко, тільки в ньому немає лактози, холестерину, гормонів росту та антибіотиків», — сказав Авів Вольф.

Перед тим, як розпочати роботу, підприємці створили «карту» хімічного складу молока, оцінивши вміст жирів, лактози та цукрів. Молочні білки отримують за допомогою вбудовування до мікроорганізмів генів, що відповідають за їх виробництво. Процес мікробного синтезу є масштабованим і дозволяє збільшувати виробництво молочного білка, який потім висушується і перетворюється на порошок.

У листопаді Вольф заявив, що стартап створив виробничі потужності в Європі та Сполучених Штатах, де він уже співпрацює з провідними харчовими компаніями, а тепер співпрацює з регуляторами, щоб отримати дозвіл і сертифікацію свого продукту.

За даними дослідницької компанії Fortune Business Insights, Remilk працює на ринку альтернативних молочних продуктів, який, як очікується, виросте з $22,25 млрд у 2021 році до $53,97 млрд у 2028 році. Це окремо від сектору рослинного молока, де напої виготовляють із сої, мигдалю, кокосу, вівса, коноплі та інших нетваринних матеріалів.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus