Названо основні перепони для приходу інвесторів в український агросектор

12 січня 2022 131 0
Гроші на землі
Гроші на землі

В Україні головними перешкодами для приходу інвестицій в аграрну сферу є нестача відповідної інфраструктури, складність оформлення угод про продаж землі, відсутність необхідної інформації щодо наявності земельних ділянок у електронних реєстрах тощо. Таку думку висловив доцент Державного податкового університету Андрій Гмирін в матеріалі на Економічній правді.

На думку фахівця, з відкриттям ринку землі в Україні для потенційних інвесторів з’явилося купа можливостей, але при цьому існує низка перепон, які уряду потрібно вирішити.

«Безумовно, що повністю оцінити ефективність земельної реформи можна буде лише після 2024 р. Тоді ми й побачимо, яка кількість інвесторів зацікавляться агросектором», — зауважив Андрій Гмирін.

З його слів, вже зараз державі слід розпочинати діалог з українським бізнесом, дослухатися до його пропозицій, змінювати податкове законодавство, запроваджувати систему стимулів для тих чи інших категорій агровиробників.

«Лише тоді ми можемо очікувати, що в с/г прийдуть потужні інвестиції, і замість сировини наші підприємці експортуватимуть за кордон продукцію переробних підприємств», — висловив думку податківець.

Читайте також: Підсумовано результати роботи ринку землі за 2021 рік

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus