Україна має йти шляхом розвитку кооперативного руху — Кутовий

15 лютого 2016 94 0
Тваринництво потребує держпідтримки
wbm.at.uaТваринництво потребує держпідтримки

Для тваринництва (ВРХ) однозначно залишати 100%-й спецрежим, заявив в інтерв’ю Аgropolit.com голова парламентського комітету з питань аграрної політики Тарас Кутовий.

«Можливо, не спецрежим, а якусь іншу форму підтримки, яка правильно адмініструється, наприклад, дотація на 1 літр молока. Ми сьогодні говоримо про фіксовану ціну на молоко. Для чого? Щоб допомогти людям. Але, з іншого боку, ми заганяємо переробні підприємства у глухий кут», — зазначив він.

За його словами, потрібно створювати умови для забезпечення високої якості молока від одноосібників — і не в останню чергу шляхом розвитку кооперативного руху. Контроль, якість та прозорість виділення державної фінансової підтримки — ключові речі.

«У мене сільський округ і я бачу, як там живуть малі, дуже малі, середні та великі підприємства. Тому я не ворог, а навпаки, великий прихильник тих людей, котрі створили корпорації та агрокомпанії. Ми живемо в одному домі, тому давайте дбати про всіх, хто у ньому живе. Я — за чесну фінансову підтримку виробників у АПК, але ключовим тут має бути саме «чесну», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus