Головне аграрне крісло країни займе Тарас Кутовий

11 квітня 2016 131 0
Тарас Кутовий стане міністром аграрної політики та продовольства України
poltava.pl.uaТарас Кутовий стане міністром аграрної політики та продовольства України

У БПП офіційно заявили, що нинішній голова аграрного комітету мажоритарник-ударівець Тарас Кутовий – наступний аграрний міністр, пише agropolit.com.

«Призначення Кутового міністром аграрної політики та продовольства – позитивний сигнал міжнародним інвесторам та українським сільськогосподарським підприємствам. Він структурна людина, із західним мисленням, має практичний досвід роботи у міжнародних корпораціях. Підходить під стандарт технократа. Він буде ближче до УДАРу, тобто до Кличка, а не Порошенка», – говорить політолог Микола Давидюк.

Експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай також підтримує кандидатуру Кутового. Утім, робить один акцент.

«Попри те, що він не був замішаний у жодні корупційні скандали, він опирається на певні особисті зв’язки. Якщо не піддаватиметься їм і правильно вестиме себе на посаді, то не «згорить». Він – це спроба призначити технічного міністра. А загалом Кутовий – сам по собі. Втім, слово Президента для нього буде важливим, бо заходитиме в Кабмін саме за квотою БПП від УДАРу. І так буде завжди з будь-яким міністром, доки триватиме практика політичного квотування», – пояснює експерт.

Загалом же на аграрну галузь, вважає Солонтай, чекають серйозні зміни.

«Цей уряд зробить ставку на АПК. Я впевнений, бо їм потрібно продемонструвати економічний результат. А де його взяти, окрім аграрної галузі? Ніде. Тобто, варто чекати реформ: дерегуляції, фінансово-кредитної реформи та розширення міжнародних ринків», – підсумовує він.

На зміну Кутовому в аграрний комітет, за даними джерел agropolit.com., мітять ще два претенденти: Григорій Заболотний (людина Президента) й Олександр Бакуменко (наближений до власника МХП Юрія Косюка).

Виконано за допомогою Disqus