На Чернігівщині викрили підозрюваних у розбійному нападі на фермера

25 січня 2022 258 0
На Чернігівщині викрили підозрюваних у розбійному нападі на фермера
Depositphotos

Співробітники управління карного розшуку та кримінального блоку поліції Чернігівщини викрили зловмисників, які причетні до розбійного нападу на фермера. Підозрюваним загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це повідомили у пресслужбі поліції Чернігівської обл.

Як зазначили у відомстві, 13 січня близько 23-ї години до поліції надійшло повідомлення по те, що у Ніжинському районі двоє невідомих напали на місцевих мешканців. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Ніжинського районного відділу поліції. 

Фермер розповів поліцейським, що зупинившись автомобілем неподалік с.Зруб Ніжинського району, до нього підбігли незнайомці. Чоловіки в масках вистрілили з травматичного пістолета йому в ногу, а також пошкодили колеса автівки.

«У потерпілого відібрали понад 40 тис. грн, а у його знайомої — ювелірні прикраси. Після цього зловмисники зв’язали чоловіка і кинули його в багажник. Автомобілем потерпілого розбійники намагалися дістатися Ніжина, та не змогли через пошкодження коліс, тож кинули транспортний засіб на дорозі. Їм назустріч іншою автівкою приїхав знайомий зловмисників», — зазначили правоохоронці. 

Читати за темою: На Одещині розслідують обставини смерті очільника обласного управління Держгеокадастру

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські карного розшуку та кримінальної поліції області та Ніжинського районного відділу поліції встановили всіх причетних до злочину. Ними виявились: ймовірний організатор розбійного нападу — 25-річний уродженець Ніжина, який перебуває у виправній колонії та його спільники на волі.

Поліція під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури повідомила двом фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна.

За даними відомства, досудове розслідування триває.

Читайте також: На Вінниччині у фермера викрали агрохімікати на понад $1000

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus