30% нелегальних працівників зайняті в агросекторі

16 лютого 2016 58 0
В агросекторі кожен третій працює нелегально
lebedyn.com.uaВ агросекторі кожен третій працює нелегально

Близько 30% працюючих «у тіні» українців зайняті в агросекторі, повідомив голова Державної служби праці Роман Чернега, пише «УНІАН».

За його словами, близько 30% працюючих у тіні українців, або від 900 тис. до 1,2 млн осіб, зайняті в аграрному секторі при тому, що у загальному рахунку на сільгосппідприємствах України трудяться приблизно 2 млн людей.

«Від загального числа тих людей, які зараз працюють у тіньовому секторі, у сільському господарстві — дуже великий відсоток, близько 30%», — сказав він.

Також додав, що в Україні у тіні працює близько 3-4 млн осіб.

Він повідомив, що в аграрному секторі ведуть діяльність приблизно 78 тис. підприємств, на яких працюють близько 2 млн чоловік.

«У зв'язку з прийнятими у грудні змінами до Податкового кодексу, які практично на половину скоротили податки на фонд оплати праці, Держслужба праці проводить роботу з бізнесом по легалізації роботи найнятих працівників. За словами чиновника, це з одного боку збільшить надходження до держбюджету, а з іншого — дасть працівникам можливість отримувати належний їм соціальний захист», — підкреслив він.

Виконано за допомогою Disqus