Протягом 5 днів агровиробники можуть зареєструватись на купівлю газу зі знижкою — Лещенко

1 лютого 2022 140 0
Міністр агрополітики та продовольства Роман Лещенко
Kurkul.comМіністр агрополітики та продовольства Роман Лещенко

Протягом 5 днів в Мінагро прийматимуть заявки від підприємств, які включені до Переліку суб'єктів господарювання на придбання природного газу за пільговою ціною у березні. Про це повідомив Міністр агрополітики і продовольства Роман Лещенко.

«Усі торги з продажу блакитного палива за пільговою ціною відбуваються на Українській енергетичній біржі. За січень–лютий реалізовано понад 18 млн м3», — наголосив міністр. 

Він розповів, що уряду було важливо забезпечити стабілізацію ціноутворення на соціально значущі товари: хліб, борошно, молоко, курячі яйця, птицю, олію. Тому Мінекономіки, Мінагрополітики, Міненергетики та Мін’юст спільно взяли на себе координацію дій та відпрацювання алгоритму, який дозволив би зафіксувати збалансовану ціну на блакитне паливо для виробників соціально значущих товарів. 

На підставі отриманих даних Мінагрополітики затвердило перелік відповідних підприємств та одразу розіслало його на профільні асоціації й обласні державні адміністрації (ОДА) задля коригування списків та їх перевірки.  Хоча ці списки перевірятимуться та оновлюватимуться й надалі. 

«Цей перелік має лише рекомендаційний характер. Так, підприємства, які не були включені в перелік виробників соціально значущих товарів, у тому числі через відсутність необхідного КВЕДу діяльності, самостійно можуть звернутися до Мінагрополітики з відповідним запитом, із витягом із ЄДРПОУ через структурні підрозділи ОДА з питань АПК чи профільні асоціації, — ми обов’язково розглядаємо всі заявки», — повідомив Роман Лещенко. 

Читайте також: Аграрії вдвічі наростили запаси добрив

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus