Оприлюднено алгоритм закупівлі газу за зниженою ціною для виробників соціально значущих товарів

13 січня 2022 134 0
Газ
DepositphotosГаз

Вчора уряд прийняв постанову «Про затвердження Порядку організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб'єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають суттєву соціальну значущість», де визначив перелік кроків при закупівлі природного газу за зниженою ціною для виробників соціально значущої продукції. Про це повідомили в пресслужбі Мінагро.

Зокрема, процедура передбачає:

  • бути включеним до переліку відповідно до наказу Мінагрополітики від 05.01.2022 р. №3;
  • подати заявку на купівлю природного газу власного видобутку до Комітету з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку, створеного Міністерством енергетики України;
  • одержати результат розгляду заявок комітетом;
  • після отримання допуску від комітету з нагляду вийти на українську енергетичну біржу для відповідної закупівлі природного газу.

«Прийнята процедура унеможливить будь-які зловживання як з боку виробників, так і трейдерів та постачальників газу, та забезпечить цільове використання відповідного ресурсу», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Читайте також: 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus