В Україні середня ціна с/г ділянки становить 104 тисячі грн

16 лютого 2022 166 0
Земля, обробіток ґрунту
Земля, обробіток ґрунту

Меридіанна ціна проданих земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва склала 104 тис. грн. Повідомляє Мінагро.

«Найвищі ціни на товарну землю фіксуються у регіонах, де розмір ділянок найбільший. Це, зокрема, області на Сході України», — розповіли у відомстві. 

Так до регіонів з найвищою вартістю товарних ділянок увійшли: Харківщина, де середній розмір ділянки складає 4,7 га, а медіанна ціна —  понад 162 тис. грн, а також Дніпропетровщина, Запоріжжя та Одещина, в кожній з яких медіанна ціна ділянки перевищувала 150 тис. грн, а середній розмір ділянки — понад 5 га. Натомість через менший розмір земельних ділянок, наприклад, Полтавська область — одна з областей з найродючішими землями, займає лише восьму позицію рейтингу.

Своєю чергою експерт KSE Institute повідомив, що за 7 місяців існування ринку, середньозважена ціна гектару сільськогосподарської землі в Україні складає 38 691 грн за га. Середній розмір проданих земельних ділянок становить 2,41 га, а середня кількість укладених угод купівлі продажу на день — 459.

Читайте також: Оприлюднено тижневу статистику щодо продажу земельних паїв

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus