Суд ввів процедуру санації Дніпровського заводу мінеральних добрив

21 лютого 2022 82 0
Суд ввів процедуру санації Дніпровського заводу мінеральних добрив
Depositphotos

Господарський суд Дніпропетровської області ввів процедуру санації для «Дніпровського заводу мінеральних добрив». Повідомляє finbalance.com.ua.

Як зазначається, у держреєстрі кінцевим бенефіціаром «Дніпровського заводу мінеральних добрив» є Фрізе Вольфганг (Німеччина). Проте компанію пов’язували з Сергієм Лісковським, а його партнером раніше називали «Федкомінвест» російського бізнесмена Олексія Федоричева.

Так, станом на 10 жовтня 2019 р. суд у межах справи про визнання банкрутом «Дніпровський завод мінеральних добрив» затвердив реєстр вимог кредиторів до підприємства, включивши в нього в т.ч. вимоги «ВТБ Банку» на 1,22 млрд грн (як забезпечені).

Водночас Господарський суд Дніпропетровської області відхилив вимоги «Златобанку» на 860,8 млн грн, вказавши, що вони були пред’явлені неуповноваженою особою (за оцінками суду) — представником ФГВФО. Такий висновок суд зробив на підставі судових рішень, якими було скасовано рішення регулятора про визнання неплатоспроможним та ліквідацію «Златобанку».

Читайте також: Білоруський виробник калію заявив про неможливість виконати поставки через санкції

Як йдеться у матеріалі, станом на 4 березня 2020 р. Центральний апеляційний госпсуд вніс зміни в реєстр вимог кредиторів «Дніпровського заводу міндобрив» у частині черговості вимог «ВТБ Банку», виклавши їх у такій редакції: 327,45 млн грн — забезпечені заставою, 779,55 млн грн — четверта черга та 115,3 млн грн — шоста черга. Вже у червні  2020 р. Госпсуд Дніпровської області визнав «ФК «Факторинг Сістем» як правонаступника вимог «ВТБ Банку», з огляду на те, що компанія викупила права кредитної вимоги у ФГВФО.

Як писали у виданні Finbalance раніше, на початку 2020 р. бенефіціаром «Факторинг Сістем» у держреєстрі був вказаний Денис Горбуненко — екс-глава «Родовід Банку», який вважається близьким до Дмитра Фірташа. Денис Горбуненко фігурував у т.ч. в історії з придбанням «Укртелекому» Рінатом Ахметовим. У квітні 2021 р. Антимонопольний комітет надавав дозвіл Денису Горбуненку на придбання акцій банку «Січ».

Наразі ж у держреєстрі бенефіціаром «Факторинг Сістем» вказаний Микола Євтушок.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus