Україна може запровадити воєнний стан у випадку повномасштабної агресії — Зеленський

22 лютого 2022 138 0
Володимир Зеленський, Президент України
DepositphotosВолодимир Зеленський, Президент України

Україна може розірвати дипломатичні відносини з Росією і запровадити воєнний стан у випадку повномасштабної агресії. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час пресконференції за підсумками зустрічі з президентом Естонії Аларом Карісом, пише bbc.com.

Нагадаємо, вчора, 21 лютого, Президент Росії Володимир Путін визнав незалежність так званих республік ДНР і ЛНР. Про це він заявив після позачергового засідання Ради безпеки країни.

Також президент РФ підписав угоди «про дружбу та співпрацю» з ватажками бойовиків Денисом Пушиліним (ОРДО) та Леонідом Пасічником (ОРЛО). Ці «угоди» передбачають, що їхні сторони «підтверджують та поважають територіальну цілісність та непорушність існуючих кордонів» одна одної.

Указами про визнання ОРДЛО Путін також офіційно наказав направити на схід України російські війська нібито «для підтримки миру».

Володимир Зеленський повідомив, що Україна розгляне питання розриву дипломатичних відносин із Росією. Він зазначив, що відповідний запит вже внесло МЗС.

«Закликали і закликаємо Росію вирішувати це питання (конфлікту на Донбасі. — Ред.) шляхом діалогу і сідати за стіл перемовин. Росія це знає. Ми отримали відповідь, бачили її вчора», — додав Володимир Зеленський.

Президент заявив, що у випадку повномасштабної агресії Росії запровадять воєнний стан.

Читати за темою: Стало відомо, як зернові ринки відреагували на вчорашні заяви Путіна

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus