Фермери не панікують, а готуються до посівної — Поворознюк

22 лютого 2022 196 0
Фермери не панікують, а готуються до посівної — Поворознюк
Kurkul.com

Вчора, 21 лютого, Президент Росії Володимир Путін визнав незалежність так званих республік ДНР і ЛНР. Про це він заявив після позачергового засідання Ради безпеки країни. Вже сьогодні Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в країні в разі повномасштабного вторгнення можуть ввести воєнний стан.

Про те, як реагують та що планують робити фермери, розповів керівник «Агрофірми П’ятихатська» Олександр Поворознюк, пише Суспільне.

За словами аграрія, ніхто нікуди тікати не збирається, в районі настрої спокійні.

«Я вмію «читати між рядками», вмію аналізувати ситуацію — я спокійний. Треба «вмикати мозок». Україна не така, як була у 2014 році, коли можна було її «шапками закидати» — зовсім інша армія, зовсім інший народ, інше відношення до агресії — 15 тисяч загиблих воїнів на передовій, ми просто так не віддамо Україну, ми всі це чудово розуміємо», — зазначив фермер.

Він додав, що наразі все у звичному режимі.

«Ремонтуємо техніку, вносяться добрива — готуємось до посівної», — розповів Олександр Поворознюк.

Читати за темою: Час воєнного стану — ризики, права й обов’язки для аграріїв

Як повідомили у пресслужбі Європейської Бізнес Асоціації, на тлі новин про військову загрозу було проведене експрес-опитування аграріїв.

Так, за його результатами, майже 90% керівників компаній повідомили, що продовжують роботу у звичайному режимі. З них близько 70% компаній вже мають плани «Б» щодо дій у надзвичайних ситуаціях. При цьому 15% повідомляють про готовність до релокації, однак наразі залишаються в Україні та продовжують слідкувати за перебігом подій.

«Третина лідерів запровадила можливість віддаленої роботи для працівників, враховуючи нові загрози. Однак, варто відзначити, що більше половини членських компаній ще з початком пандемії запровадили таку опцію для своїх співробітників, тож це не є принципово новим рішенням. Тільки 3% керівників бізнесів повідомили про виїзд за кордон, інші 11% — про від’їзд їхніх родин, втім деякі зробили це на вимогу головних офісів компаній», — зазначається у повідомленні. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus