Аграріям назвали переваги об’єднання водокористувачів

24 лютого 2022 25 0
Система зрошення
Система зрошення

Кожен фермер в об’єднанні водокористувачів (ОВК) матиме можливість брати участь в процесі встановлення тарифу для водокористувачів та спільно розвивати інфраструктуру об’єкту, планувати, ставити пріоритети. Про це йдеться в матеріалі «Зрошення, меліорація та іригація — план проведення водної реформи в Україні» на AgroPolit.com

Як йдеться в матеріалі закон про ОВК пропонує аграріям самостійно вирішувати долю зрошення на власних господарствах шляхом створення інституту організації водокористувачів. 

«По суті це кооператив, в рамках якого аграрії об’єднуються та збільшують площі поливу. Ніхто не створює монополію на водні ресурси, бо всі рішення приймають спільними зусиллями. Крім того, держава дає змогу аграріям отримувати підтримку з бюджету на розвиток таких об’єднань водокористувачів», — розповіла головний редактор сайту АgroРolit.com Наталія Білоусова.

Важливим моментом залишається те, що вступ в ОВК є добровільним, і вартість тарифу на воду від ОВК членам об’єднання і іншим аграріям є рівною. До того ж об’єднання не має права відмовити в наданні послуги водокористувачу, що розташований безпосередньо на території обслуговування самого об’єднання і не є членом ОВК.

Читайте також: На Одещині господарство намагалось привласнити зрошувальну систему вартість 50 млн грн

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus