Українських фермерів-експортерів навчатиме бельгійський експерт

19 лютого 2016 108 0
Ельвіра Севостьяненко, президент Донецької торгово-промислової палати
kurkul.comЕльвіра Севостьяненко, президент Донецької торгово-промислової палати

Потенційні експортери сільгосппродукції зможуть отримати консультації від експерта з Бельгії. Про це на презентації проекту «Лабораторія бізнес-рішень Export-UA» заявила президент Донецької торгово-промислової палати Ельвіра Севостьяненко.

«Наша палата увійшла в проект «East & West `2», в рамках якого ми отримали право на проведення трирічної навчальної програми, в рамках якої вже 23-25 лютого в Харкові на базі торгово-промислової палати відбудуться перші тренінги», — розповіла вона.

За словами Ельвіри Севостьяненко, до проекту вдалося залучити практичного тренера Люка Ван Лоурена, який є експертом-аналітиком Антверпенської торгово-промислової палати та спеціалізується на технічних питаннях виводу сільгосппродукції на ринки ЄС.

«Окрім цього, ми зможемо підключити його і до участі в проекті «Лабораторія бізнес-рішень Export-UA» в якості тренера і он-лайн консультанта», — підсумувала вона.

Довідково

«Лабораторія бізнес-рішень Export-UA» («Business LAB Export-UA») — серії практичних семінарів-тренінгів, метою яких є підвищення рівня обізнаності українського бізнесу у питаннях DCFTA, надання практичної допомоги та поширення серед підприємців прикладів успішного експорту українських товарів та послуг.

В рамках проекту заплановано проведення навчальних модулів та практикумів з основ експортної діяльності з країнами ЄС на базі авторських методик ініціаторів проекту. Семінари-тренінги відбудуться в різних регіонах України. В рамках відвідання семінарів підприємці, які мають бажання та потенціал до виведення своєї продукції та послуг на ринки ЄС, зможуть ознайомитись із особливостями здійснення експортної діяльності, з основами міжнародної торгівлі, експортного маркетингу, із правилами відповідності стандартам і нормам законодавств країн ЄС та ін.

Програма семінарів-тренінгів включатиме: теоретичний блок (норми законодавства ЄС, правила, регламенти тощо), практичні рекомендації, враховуючи індивідуальні особливості продукції, послуг учасників тренінгів та презентацію успішних історій – досвід підприємств, які вже вивели свою продукцію, послуги на ринки ЄС.

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus