Реклама

В США посилюється посуха

16 березня 2022 165 0
В США посилюється посуха
Kurkul.com

В центральних та західних штатах США посилюється посуха. Про це свідчать дані Американського фермерського бюро.

Як зазначається, тривала посуха впливає на 81% місцевого врожаю пшениці, 60% кукурудзи, 54% сої та 75% сіна. Для тваринництва це 72% виробництва молочної продукції та 65% виробництва свинини.

За даними, у березні посуха в Західному кукурудзяному поясі ще посилилася, у порівнянні із лютим.

«Я справді не можу згадати, коли востаннє в нашому районі була гарна вологість. Деякі фермери розпочали весняні польові роботи, але посуха створює проблеми. Я розмовляв на початку березня з одним фермером, він не хотів виводити сільськогосподарське обладнання у поле лише тому, що воно сухе. Якщо буде іскра, поле спалахне, перш ніж це помітять», — розповів Томас Міллер, який працює з агрокомпаніями Collins Ag Service та Pfeiffer Seeds у Південно-Центральній Небрасці.

Читайте також: На Волині аграрії робитимуть ставку на яру пшеницю — прогноз

Що стосується цін на добрива, то аналітик із сільськогосподарських ресурсів Сем Тейлор у RaboResearch розповів, що сезонність може допомогти обмежити волатильність цін на деякі добрива, незважаючи на хаос на світових ринках.

Він зазначає, що за останні декілька тижнів ціни відносно стабілізувалися.

«Ми бачили рух цін у діапазоні від зниження на китайському ринку до підвищення приблизно на 17–20% на інші макроелементи у різних контрольних точках. І я вважаю, що між верхніми та нижніми цінами на окремі макроелементи в усьому світі буде досить широкий розкид, оскільки ви бачите, як ці ланцюжки поставок перебудовуються», — зазначив аналітик.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама