Зимове пальне не підходить для весняних і літніх польових робіт — думка

17 березня 2022 327 0
Польові роботи
Kurkul.comПольові роботи

Зимове пальне не підходить для весняних і літніх робіт, оскільки може пошкодити робочі агрегати. Про це розповів заступник голови ФГ «Україна» з рослинництва Віктор Губрій, в коментарі  SuperAgronom.com.

За його словами, міндобривами, насінням, засобами захисту господарство забезпечене, а от дизельним пальним не запаслись. Не робили цього взимку, бо зимове пальне не підходить для весняних і літніх робіт — може пошкодити робочі агрегати. А зараз, окрім дефіциту самого пального, не вистачає і коштів на його закупівлю.

«Найбільша проблема — відсутність дизельного пального, щоб ми могли вже вийти в поле. Десь в районі зараз формують списки, обіцяють якимось чином привезти пальне, але чи вистачить усім завезених обсягів, а також чи вистачить у господарств коштів, аби заплатити за це пальне — не зрозуміло. Щоб були кошти, нам потрібно реалізувати сільгосппродукцію з попереднього врожаю. Однак наразі логістика зруйнована, трейдери в цьому напрямі у нас поки не працюють. Відповідно навіть складно віднайти кошти на зарплату працівникам», — поділився Віктор Гурбій.

Читайте також: Аграріям спростять доступ до пального та пестицидів

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus