Посіви озимих зернових уражені кореневими гнилями та пліснявою — експерт

18 березня 2022 795 0
Посіви озимих зернових уражені кореневими гнилями та пліснявою — експерт
Kurkul.com

Українським агровиробникам варто негайно перевірити стан озимих культур, за необхідності провести підживлення міндобривами та фунгіцидну обробку. Про це розповів Олексій Сергієнко, засновник агроконсалтингової компанії Art Fields, експерт з агротехнологічних питань, пише SuperAgronom.com.

«Колеги агрономи, сьогодні наша головна задача — це зберегти кожну рослину озимої пшениці, для того, щоб наша держава була забезпечена хлібом», — зазначив Олексій Сергієнко.

За його словами, 16 березня 2022 р., були обстежені поля на Івано-Франківщині та Тернопільщині, невдовзі відбудеться поїздка на Львівщину.

«Ми звернули увагу на те, що пшениця знаходиться в різному стані. Сьогодні аграріям терміново необхідно обстежити посіви і де вони зріджені обов’язково провести підживлення аміачною селітрою, можливо навіть сівалками зерновими, як CЗ 3,6 або 5,4», — розповів експерт.

Читайте також: Посівна кампанія кукурудзи знаходиться під загрозою — експертка

Олексій Сергієнко зазначає, що багато посівів уражено кореневими гнилями, сніговою пліснявою (зернові) та тифульозом (ріпак). Щоб виправити ситуацію, необхідно застосувати фунгіциди на основі карбендазиму та беномілу.

«Ще раз звертаю увагу, що поля знаходяться в різних умовах і стан посівів також залежить від попередника, сорту, системи, яка була застосована восени. Зробіть усе, щоб зберегти кожну рослину, кожну зернину, щоб отримати високий врожай, забезпечивши продовольчу безпеку нашої держави. Зробіть усе для того, щоб отримати якісне зерно, щоб було якісне борошно, щоб не було фузаріозу. Якщо будуть якісь запитання, пишіть нам у Facebook, ми надамо вам рекомендації і допоможемо отримати хороший результат», — наголосив експерт.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus