Сімейній молочній фермі із Сумщини вдалось переїхати в Полтавську область

19 березня 2022 150 0
Сімейній молочній фермі із Сумщини вдалось переїхати в Полтавську область
Kurkul.com

Команда проєкту «Сімейні молочні ферми» докладає максимальних зусиль для збереження фермерських господарств та поголів’я у воєнний час. Про це повідомили в пресслужбі проєкту.

Як зазначається, наразі 37 ферм знаходяться на окупованій території та в зоні бойових дій.

Завдяки вчасним діям, команді вдалось перемістити корів та обладнання з Сумщини та створити нову ферму в с.Павлівка, Чутівський р-н, Полтавської області. Її власник, Микола Мирко, навіть в умовах війни вирішив розпочати власну справу і планує реконструкцію корівника на 20 голів.

Крім цього, частина виробленого молока на цій фермі, як і в інших, спрямовуватиметься на потреби військових та благодійництво.

Читайте також: Одеські фермери передали кілійський рис для гуманітарної допомоги Києву

Проєкт «Сімейні молочні ферми» підтримує також інших учасників, зокрема, надав насіння для посіву кукурудзи фермі «Господар» з Вінниччини. Власники ферми лише за 14 днів березня передали майже 1 500 кг молока тимчасово переміщеним особам, які поселились в їхній громаді. Силос для корів також отримали власники ферми «Юнікасоль».

Проєкт допоміг із комбікормом сімейній фермі «Поділля Еко Мілк», що у Тернопільській області. Навіть попри війну в країні, сім’я Олега та Ніни Липки нещодавно купили 2 корови та 5 телят. Наразі реалізація молока в «Поділля Еко Мілк» стабільна, але, окрім цього сім’я періодично безоплатно надає по 100–120 л молока для військових.

Нагадаємо, фермери-учасники проєкту «Сімейні молочні ферми» долучилися до допомоги ЗСУ, територіальній обороні, біженцям. Так, фермерами було передано 15 000 л молока

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus