ООН підтримає понад 20 тисяч фермерів зі Сходу України

21 березня 2022 167 0
ООН підтримає понад 20 тисяч фермерів зі Сходу України

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) повідомила, що  надасть допомогу майже 23 тис. агровиробників з Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької обл. Повідомляє Укрінформ.

Так, станом на 18 березня, ФАО отримала близько 10% із зарезервованих $50 млн у рамках Плану швидкого реагування для України.

«Якщо зараз нам буде надано більше ресурсів, ми зможемо збільшити кількість сільських жителів, яким буде надана допомога цього весняного сезону», — наголосили в організації.

Окремо зазначається, що з активізацією військових дій ФАО збільшила своє представництво в Україні на 12 осіб для надання кваліфікованої підтримки українським сільгоспвиробникам.

«ФАО надзвичайно стурбована наслідками війни для життя та засобів для існування в Україні. Війна вже спричинила значні людські жертви та пошкодження інфраструктури, і ситуація залишається надзвичайно нестабільною, що, ймовірно, матиме значний вплив на продовольчу безпеку. ФАО залишається в Україні і виконуватиме свої функції, для чого організація посилює свою команду», — йдеться в повідомленні.

В залежності від потреб і стану господарств, ФАО надасть фермерам засоби виробництва (насіння, добрива, ЗЗР) безкоштовно. 

Читайте також: Прометей виділив додаткові пів мільйона гривень на потреби ЗСУ

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

 

Виконано за допомогою Disqus