Зберігання зерна: чи вистачить аграріям елеваторів

24 березня 2022 171 0
Елеватор
Kurkul.comЕлеватор

Загальні елеваторні потужності до початку війни, складали понад 57 млн т, при врожаї зернових та олійних у 2021 р. 107, 38 млн т. Тобто, навіть якщо задіяти всі потужності плюс можливості щодо зберігання у рукавах, то весь врожай без експорту зберегти в країні неможливо. Про це йдеться в матеріалі «Проблеми експорту зерна через ЄС та потужностей зберігання в Україні» на Elevatorist.com.

«Зараз же потужності зі зберігання, у зв’язку з війною, значно зменшаться. Станом на 22 березня поточного року можна виключити з логістичного ланцюжка елеватори Сумської обл., частини Харківської, Чернігівської, Запорізької, Донецької, Луганської, частини Київської. Всього потужності, які знаходяться в зоні боєвих дій, становлять за приблизними підрахунками понад 3 млн т», — йдеться в матеріалі. 

На думку фахівці, найцікавішими для зберігання, при збереженні наявної ситуації на фронтах, будуть елеватори західних областей, загальна потужність яких складає близько 10 млн т. Зараз, не зважаючи на війну, елеватори в цих регіонах будуються, але це істотно не змінить ситуацію.

Читайте також: Укрзалізниця спільно з аграріями передали українцям понад 26 тонн продуктів

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus