Держава має страхувати посіви від воєнних ризиків — ЄБА

25 березня 2022 83 0
Трактор забирає залишки ворожої техніки з поля
СуспільнеТрактор забирає залишки ворожої техніки з поля

Фермери по всій Україні почали посівну 2022. Але, якщо доведеться пересівати, то аграріям банально не вистачить коштів. Тому, для здійснення посівної, як ніколи раніше потрібна державна підтримка і страхування, зокрема від воєнних ризиків. Про це повідомили в Європейській бізнес асоціації (ЄБА).

На думку членів асоціації, зараз потрібно страхувати посіви і від воєнних ризиків. Оскільки, те, що донедавна було виключенням зі страхування — загибель застрахованого майна внаслідок впливу ядерної енергії, техногенних аварій, військових дій, маневрів або здійснення інших військових заходів, вилучення або знищення застрахованого майна за розпорядженням органів державної влади  — нині має стати основним страховим ризиком, від якого слід страхувати майно.

«Відтак, те, чи зможемо ми засіяти наші поля під ударами ворожої артилерії, який врожай у нас буде, і чи зможемо ми експортувати наш майбутній врожай —  залежить не тільки від аграріїв, а й від того, чи зможе держава, аграрії і страховий ринок зараз швидко та ефективно мобілізуватись, щоб провести воєнну посівну», — наголосили в ЄБА.

Читайте також: На час війни водіям категорії В дозволили керувати вантажівками

 

Виконано за допомогою Disqus