На Миколаївщині через бойові дії агрокомпанія не може розпочати посівну

30 березня 2022 70 0
На Миколаївщині через бойові дії агрокомпанія не може розпочати посівну
Прометей

В Баштанському р-ні Миколаївської обл. ГК «Прометей» та «АГРО КАПІТАЛ ЦЕНТР» не можуть завершити підживлення та розпочати посівну через бої, які точаться в регіоні. Повідомили в пресслужбі компаній.

Як розповіли в компанії, наразі залишилася частина полів площею близько 300 га, де внаслідок об'єктивних причин роботи із внесення добрив призупинено. Щодо посівної кампанії, то на даний момент розпочали роботи з підготовки ґрунту до посіву тільки на 1/4 своїх площ із майже 10 тис. га.

«На початку березня Баштанський р-н зазнав потужного обстрілу з боку окупаційних військ. Наші виробничі компанії зазнали значних матеріальних збитків, персонал був евакуйований, документація майже повністю знищена. У зв'язку з цим зростають ризики того, що посівні роботи в цьому регіоні не будуть проведені в повному обсязі згідно з графіком виробничого процесу», — повідомили в ГК «Прометей»

До того ж, через обстріли, компанія  втратила частку сільгосптехніки, яка мала бути залучена в польових роботах. Залишиться близько 3 тис. га, за якими існують ризики щонайменше зсуву посівної за термінами.  

«Проводити посівну кампанію ми можемо на полях у Доманівському (ПК «Злагода»), Арбузинському (ПК «Вісла»), Врадіївському (ПК «Україна») районах. Але в цих господарствах існують проблеми з ТМЦ, особливо пальним Щодо ЗЗР та посівного матеріалу, то постачальники цієї номенклатури поки що не мають можливості виконати всі договірні зобов'язання, тому тут теж існує певний дефіцит», —   наголошується в повідомленні.

Читайте також: Буковинські фермери вийшли в поля

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

 

Виконано за допомогою Disqus