На Черкащині збільшать площі сівби технічних культур на 5%

7 квітня 2022 65 0
На Черкащині збільшать площі сівби технічних культур на 5%
Kurkul.com

На Черкащині триває посівна кампанія ярих культур під урожай-2022. Про це повідомила пресслужба департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Станом на 5 квітня аграріями посіяно 1,7 тис. га ярої пшениці, 3,4 тис. га ярого ячменю та 0,3 тис. га гороху. Розпочато сівбу цукрового буряку та вівса.

За попередніми даними, очікується збільшення площі сівби технічних культур на 4,8%, яка становитиме 381,1 тис. га, в т.ч. соняшнику — 245 тис. га.

«За розрахунковими прогнозами, посівна площа за всіма категоріями господарств ярих зернових та зернобобових культур становитиме 476 тис. га, в тому числі кукурудзи на зерно — близько 400 тис. га, пшениці — 6 тис. га, ячменю — 43 тис. га, зернобобових культур та проса — близько 27 тис. га», — йдеться у повідомленні.

В департаменті радять фермерам орієнтуватися насамперед на внутрішній ринок та його потреби, адже це варто робити і для продовольчої безпеки країни, і для забезпечення можливості продажу вирощеного врожаю.

«Внутрішній ринок помірно цікавиться продовольчою пшеницею, гречкою, вівсом, просом, житом, горохом, ячменем, соняшником», — додали у відомстві.

Читайте також: На Одещині попри воєнні дії аграрії активно сіють ярі культури

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus