Ціни на свиней забійних кондицій укріплюються — аналітики

10 квітня 2022 265 0
Ціни на свиней забійних кондицій укріплюються — аналітики
Kurkul.com

На початку квітня на ринку свиней забійних кондицій спостерігається міжрегіональна розбіжність закупівельних цін. Про це повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України».

«Неоднорідна ринкова ситуація на ринку живця у різних частинах країни спричинила істотну розбіжність цін закупівлі залежно від регіону. Так, найвищі закупівельні ціни на свинину спостерігаються у західних областях країни, де істотно зросла концентрація населення з початку бойових дій. Зокрема, активний попит з боку кінцевого споживача на тлі недостатньої пропозиції свинини для задоволення збільшених потреб підвищило діапазон закупівельних цін до 46-48 грн/кг», — зазначили аналітики.

Згідно з їх даними, Центр та Схід країни, більше вражені бойовими діями, відчули істотний тиск на ціни з боку часткового скорочення забійних та м’ясопереробних потужностей та відтоку населення у безпечніші регіони. Тож в центральних областях ціни закупівлі коливаються в межах 43-46 грн/кг, а максимальна позначка для операторів Сходу на гривню нижча. На Півдні країни, де традиційно пропозиція свинини дещо менша ніж в інших її частинах, товарне поголів’я реалізують по 46-47 грн/кг.

Читайте також: На Волині запрацює лабораторія для дослідження кормів та кормових добавок для тварин

«Що стосується цінової динаміки, то упродовж останнього місця ціни закупівлі переважно утримуються в межах згаданих регіональних діапазонів. Так, близько половини операторів практично не переглядали ціну реалізації товарних партій з першої половини березня. Зміна цін для решти свиногосподарств переважно має ситуативний характер, відхилення незначне (+/- 0,5-1 грн/кг), а самі ціни залишаються в зазначених вище межах», — повідомили аналітики.

Цього тижня переважна частина операторів реалізувала усі заплановані товарні партії, а подекуди лунали запити на додаткові об’єми. Тож свинарі прогнозують, що ціни реалізації зможуть трохи укріпитися (+0,5 грн/кг) чи щонайменше залишаться на досягнутому рівні.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus