Митна служба блокує завезення до України сівалок Fendt

8 квітня 2022 197 0
Сівалка точного висіву Fendt MOMENTUM
Kurkul.comСівалка точного висіву Fendt MOMENTUM

Державна Митна Служба безпідставно затримує сівалки Fendt MOMENTUM на кордоні, ставлячи під загрозу посівну кампанію в Україні під час війни. Про це повідомив Михайло Завада, генеральний директор компанії «Агроструктура», пише Traktorist.ua.

За словами Михайла Завади, компанія «Агроструктура», розуміючи всю важливість проведення посівної кампанії, постачає до України 4 сівалки Fendt MOMENTUM, проте митниця шукає будь-які приводи, щоб затримати сівалки на кордоні.

«У вівторок ввечері 5 квітня ми зайшли на митний термінал в Тернополі. Сьогодні вже третя доба, як нам постійно шукають граматичні помилки в документах, просять всілякі додаткові переклади. Також пробують знайти неточності у вазі автомобілів і контейнерів, задекларованих відправником. Почали детальний догляд контейнерів, і за добу переглянули 3 контейнери з 6. Просять дати пояснення, наприклад «у вас задекларовано 16-рядну сівалку з комплектами певних висівних дисків і ви нам пояснюєте, що цих дисків є 16 шт., а як ми мусимо розуміти, що їх має бути 16, а не 14 чи 20?», — прокоментував  генеральний директор компанії «Агроструктура».

Читайте також: Пальним в Україні першочергово забезпечуватимуть ЗСУ та аграріїв — Шмигаль

Він додав, що вчора ввечері компанію «Агроструктура» попередили, що сьогодні після проведення догляду ще 3 контейнерів, в будь-якому випадку відмовлять й сівалки вже будуть змушені стояти на митниці аж до понеділка.

«У моєму досвіді така ситуація вперше в житті і виглядає реально вимогою хабаря. Додатково виникла проблема відносно необхідності передачі даного трала на транспортування бронетехніки, наданої НАТО, але митницю це взагалі не стримує, й свого вони навіть під час війни втрачати не хочуть. Сума митних платежів за сівалки становить понад 4,5 млн грн, яких так потребує бюджет країни. «Агроструктура» була завжди сумлінним платником податків і навіть за період війни вже сплатила понад 20 млн грн податків у бюджети різних рівнів», — підсумував Михайло Завада.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus