На Полтавщині опублікують інформацію про вільні землі сільгосппризначення

22 лютого 2016 90 0
Прозорість обліку вільних земель дозволить уникнути їх незаконного використання
rsnvrn.ucoz.ruПрозорість обліку вільних земель дозволить уникнути їх незаконного використання

Відтепер всю інформацію про вільні землі сільськогосподарського призначення, що знаходяться за межами населених пунктів, буде оприлюднено на сайтах райдержадміністрацій, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

Таке доручення голова Полтавської ОДА Валерій Головко сьогодні дав на щотижневій апаратній нараді керівникам райдержадміністрацій спільно з регіональним відділенням Держгеокадастру. Адже саме прозорість обліку вільних земель дозволить уникнути їх незаконного використання без підписання належних угод та сплати податків до місцевих бюджетів.

Валерій Головко зауважив, що найбільших втрат місцеві громади і бюджети зазнають через те, що вільні землі за межами населених пунктів обробляються незаконно, без оформлення та сплати податків.

«А чому сьогодні так гальмується реформа об’єднання громад? Та тому що невигідно, щоб земля прозоро обліковувалася і оподатковувалася. Не кожен сільський голова в цьому зацікавлений, як і представники деяких структур на місцях. А це кримінальна відповідальність, бо не просто зайшли на чужий город і щось посіяли. Йдеться про сотні і тисячі гектарів землі, сотні мільйонів гривень, які не надходять і до місцевих бюджетів зокрема», − прокоментував ситуацію голова Полтавської ОДА.

Виконано за допомогою Disqus