Львівським аграріям надали 95 т насіннєвої картоплі із Франції

14 квітня 2022 52 0
Львівським аграріям надали 95 т насіннєвої картоплі із Франції

Сільгоспвиробникам Львівської області передали 95 т насіннєвої картоплі з Франції. Про це написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у Telegram.

Він зазначив, що насіння отримають понад 20 аграріїв Львівщини.

«Наша область стала першим регіоном України, якому надали таку гуманітарну допомогу. Розподілять її між 20-ма дрібними комерційними господарствами Львівщини. Напрацьовуємо логістику, щоб невдовзі картоплю отримали й інші області України», — повідомив Максим Козицький.

Читайте також: Через війну фермери окремих регіонів посадять менше картоплі, ніж планували

«Цьогоріч у Львівській області робимо особливий акцент на підтримці тих напрямів в сільському господарстві, які потребують максимального залучення робочих рук. Йдеться про ягідництво, садівництво, овочівництво та картоплярство», — зазначив Максим Козицький.

За його словами, партію високорепродуктивної насінневої картоплі з Франції, яку було отримано, дрібні комерційні аграрні підприємства Львівщини висадять на площі близько 40 гектарів.

«Очікуємо вже цьогоріч зібрати мінімум 600 тонн насінневої картоплі, яка потім буде використовуватись для вирощування продовольчої картоплі», — додав голова Львівської ОВА.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus