Ціна фуражної кукурудзи різко впала

14 квітня 2022 294 0
Ціна фуражної кукурудзи різко впала
Kurkul.com

Низький попит трейдерів на тлі припинення поставок фуражної кукурудзи на зовнішній ринок через морські порти внаслідок їхньої блокади зумовив формування на ринку надлишку пропозиції зернової. Це спричинило різке падіння ціни. Про це повідомили аналітики «АПК-Інформ».

«Своєю чергою, ключові споживачі, як правило, вже сформували необхідні для роботи запаси кукурудзи й на цей час здійснювали закупівлі за необхідності переважно партіями невеликих обсягів. Крім того, багато птахівницьких і тваринницьких підприємств, які опинилися в безпосередній близькості до зони активних бойових дій або на окупованих територіях, тимчасово не могли нормально функціонувати й в окремих випадках зіткнулися з необхідністю безкоштовної роздачі худоби та птиці або їхньою масовою загибеллю, що також сприяло зниженню цін», — зазначили аналітики.

Згідно з даними, станом на 13 квітня багато переробників озвучують ціни попиту на фуражну кукурудзу в межах 6100-7000 грн/т СРТ, а в південному регіоні закупівельні ціни досягають і 7400 грн/т на тих самих умовах, що на 500-1200 грн/т нижче за показники початку місяця.

«При цьому багато покупців повідомляють про намір подальшого зниження цін попиту на тлі активного надходження пропозицій та готовності аграріїв поступатися в ціні», — підсумували експерти.

Читайте також: Глобальні запаси пшениці прогнозуються мінімальними за 5 років

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus