Мінеральні добрива продовжують дорожчати — Рубан

19 квітня 2022 123 0
Мінеральні добрива продовжують дорожчати — Рубан
Depositphotos

Міндобрива в Україні та світі продовжують дорожчати. Протягом минулого агрохімічного тижня ціни на карбамід, аміачну селітру та інші добрива динамічно зростали. Про це розповів директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан, пише Latifundist.com.

Як зазначив експерт, нині найдорожчим міндобривом в Україні є амофос. Його вартість нині варіюється від 37 до 44 тис. грн/т.  Своєю чергою, діамонійфосфат не набагато відстає в ціні. На українському ринку його можна придбати за 35-40 тис. грн/т.

За словами експерта, КАСи нині можна закупити за 24-27 тис. грн/т. 

Уже традиційно продовжує дорожчати карбамід. Якщо минулого тижня можна було знайти його вартістю 32 тис. грн/т, то станом на 18 квітня він здорожчав до 34. тис грн/т.

Мінімальна вартість аміачної селітри на ринку складає 27 тис. грн/т, максимальна — 28 500 грн/т. 

Сергій Рубан наголосив, що ціни на рідкий аміак будуть відсутні. Причина — під час війни речовина становить підвищену небезпеку. 

Ціни на мінеральні добрива


Друзі, наша лінія фронту — інформація для Агро. Будемо відвертими, наша компанія Latifundist Media завжди була фінансово успішною завдяки проєктам, які ми реалізовували разом із нашими рекламодавцями. Зараз ми втратили цей дохід, і для того, щоб забезпечити безперебійну подачу інформації, нам необхідна ваша допомога.

Підтримати нас можна зручним для вас способом:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus