В Україні планують налагодити логістику зерна баржами через порти Дунаю

20 квітня 2022 281 0
В Україні планують налагодити логістику зерна баржами через порти Дунаю
Kurkul.com

Виходячи з можливостей бізнесу, Уряд сьогодні максимально спрощує всі дозвільні процедури всередині країни, пов’язані з прискоренням логістики зерна. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський в авторському блозі на AgroPolit.com

«Маємо домовленості з іншими країнами про максимальне спрощення транзиту, допомоги з інфраструктурою, переорієнтації на український бізнес тощо», — зазначив міністр.

Він також додав, що є речі, які можна реалізувати лише в партнерстві великих державних компаній — «Укрзалізниці», Польських державних доріг. Наприклад, організувати додаткові пункти заміни колісних пар на кордоні.

Читати за темою: Фермери зможуть експортувати зерно власними вантажівками

Щодо прогнозів із експортом агропродукції через порти, то міністр прогнозувати поки не береться.

«Сьогодні складно це прогнозувати. Все залежить від того, коли закінчиться війна. До того моменту зерно буде транспортуватися через західні кордони. Очікуємо збільшення до мільйонів т на місяць вже цього року», — розповів Микола Сольський.

Як зазначається, трейдери оцінюють загальний експорт зернових до нового врожаю у 2,5 млн т. З таким прогнозом погоджується і міністр.

Він також додає, що Міністерство транспорту та інфраструктури наразі працює, щоб налагодити логістику зерна баржами через порти Дунаю.

Нагадаємо, Україна не планує обмежувати експорт ячменю, кукурудзи, ріпаку, сої, соняшникового насіння та соняшникової олії.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus